Så er vi klar med anden del af afsnittet omkring gær og andet hurlumhej 😉 Vi snakker i dette afsnit, videre med Sofie om hvad…
Leave a CommentArkiver: Episode
Vær hilset hver og én I denne omgang skal det handle om gær – hvad er gær for en størrelse og hvad kan det egentligt??…
Leave a CommentHer har vi endnu et afsnit hvor det ikke kun er Morten og Frederik, der snakker… Vi er på besøg på Københavns Universitet og vores…
Leave a CommentSå er vi kommet, langt om længe til 2. del af afsnittet omkring Økologisk, Biodynamisk og “naturlig” vin… I dette afsnit snakker vi som lovet…
Leave a CommentHaaallløøjjj!!! Vi vil gerne præsentere jer for den gode Melin – han skal i dette afsnit give en hjælpende hånd med at gennemgå forskelle og…
Leave a CommentSå!! Nu er det tid til at snakke svovl-værdier tilsat til vin, lidt om hovedpine og ubehag og lidt om hvordan svovl egentligt smager…
Leave a CommentI dette afsnit snakker vi svovl: Hvad er det?Hvad bruger man det til?Hvilke effekter og indvirkninger har det på vinen?Er det farligt? Efterfølgende vil der…
Leave a CommentSå kom det … det andet afsnit omhandlende de forskellige fejl i vin… Vi snakker bl.a. om kork, Volatile Fenoler og hvad de små bakterier…
Leave a CommentSå kommer vi til lidt forskellige fejl på linjen 😉 I dette afsnit snakker vi om de evt. fejl der måtte tilkendegive sig selv i…
Leave a CommentNok en gang fad!! I denne omgang snakker vi om de forskellige typer egetræ og hvad de kan gøre ved vinen og senere hvordan man…
Leave a CommentHej i stuen!! Er der nogen der kan li´ fad, men stadig tænker hvad det er for en størrelse, så synes jeg i skulle lytte…
Leave a CommentEfter 8000 års ventetid, så kommer her den 3. og sidste afsnit vi optog med Sune fra Njord… Dette handler om det mere praktiske og…
Leave a CommentKan i følge med?? Det går over stok og vindruer og nu skal vi til at snakke winemaking med Sune…
Leave a CommentSå kommer vi til de mere håndgribelige og måske mere “spændende” og mindre kemi-nørdede afsnit 😉 Vi lægger ud med et afsnit om den vel…
Leave a CommentHer er den sidste halve time om Winemaking, hvor vi snakker de sidste overordnede ting igennem. Vi havde desværre ramt volumen-knappen, så vi er meget…
Leave a CommentSå blev det tid til et lille overveiw i Vinfremstilling… Vi går overordnet igennem de vigtigste trin i vineriet… Her kan nævnes gæring, maceration, lagring,…
Leave a CommentSå kom den 3. og sidste del af Fenolerne – i dette afsnit bliver det til snak om omkring hvordan man smager/føler specielt Tanniner i…
Leave a CommentNååååå… Så kommer vi til 2. del af Polyfenoler, hvor vi skal gennemgå de lækre reaktioner, som bl.a. farvestoffer og tanniner kan gennemgå – men…
Leave a CommentWwaaauuwwww, der gik lang tid før det sidste af de opbyggende afsnit kom op… Der har lige været lidt genoptagelse, så indholdet blev optimalt… Nå,…
Leave a CommentJa, her kommer så et enkelt afsnit omkring de stoffer i vin, som gir´ en specifik smag eller karakter til de forskellige vintyper. Vi snakker…
Leave a CommentNå.. så blev det anden del… Håber i kan følge med 🙂 – i dette fine afsnit snakker vi de forskellige syrer i vin igennem…
Leave a CommentHold nu op hvor det bimler og bamler!!! Vi synes vi kører videre med det 3. indledende afsnit om grundlæggende vinkemi, nemlig syre… – vi…
Leave a CommentUhaa!! 2. del af sukker afsnittet, som nu skal handle om polysaccharider – altså større sukkermolekyler opbygget af 2, 3 og flere “sukkerenheder”… Vi tror…
Leave a CommentSåååååå, for katten!! Sukker kan vi li´ og det kan gær også – vi snakker om hvad sukker er, opbygningen af sukkermolekylet, hvordan man inddeler…
Leave a CommentI dette lækkerheds-afsnit snakker vi Polyoler (molekyler med flere alkoholgrupper) og deres indflydelse på vinen, samt en smule om alkohols virkning på kroppen og hvilke…
Leave a CommentHvad er alkohol, hvor kommer det fra, hvordan inddeler man de forskellige typer af alkohol og hvordan påvirker det vinen… Det er bl.a. det snakken…
Leave a CommentVelkommen til!!
Dette er en lille beskrivelse af, hvad vi kommer til at lave, hvad i kan forvente og svar på alle jeres spørgsmål om universet…
Leave a Comment